Haken


Haak in bij InHaken

Haken

kettingHaken is een handwerk techniek die zijn oorsprong kent rond 1800. Het haken gebeurt met een haaknaald waarmee met o.a. garens lussen worden gemaakt die samen een patroon vormen. Dit kan van eenvoudig tot zeer ingewikkeld zijn. Afhankelijk van het materiaal wordt een dunne of dikke haaknaald gebruikt.

Er bestaat ook een manier om zonder haaknaald te haken het zogenaamde vingerhaken, dit wordt vaak door kinderen gedaan. Hiermee kan je alleen lossen haken.

Hoewel haken lange tijd als oudbollig werd gezien is het nu weer helemaal in en geeft je een moment van rust in ons drukke bestaan.

Haken is een fijne manier van ontspannen, een rustgevende bezigheid die tot de mooiste dingen leiden.

Met slechts naald en draad haak je in een handomdraai de leukste dingen bij elkaar.

Haken is een handwerk techniek die je snel en makkelijk onder de knie kunt krijgen.

Voor je het weet haak je in een avond 1 of meer vierkantjes en heb je zo een leuke sprei, tafelkleed of kussenhoes bij elkaar gehaakt. 

 

sleepsteekOp InHaken ga je diverse haakpatronen vinden die je kunt gebruiken. Voor zowel de beginnende als gevorderde haker zul je  steeds meer haakpatronen aantreffen waarmee je lekker aan de slag kunt gaan. 

Naast haak patronen zullen er ook andere creatieve ideeën komen die je met nieuwe en oude gehaakte artikelen kunt toepassen.

 

Haak in bij: InHaken 


gehaakte ster gehaakt hartje Haken en brocante Oude knoop Oude sleutel

 

Sluiten

Haken is eenvoudig en een fijne manier van ontspannen. Kinderspel als je de volgende punten in acht neemt: 1. De juiste dikte van de naald. Dit moet aan het materiaal en doel voldoen. De een haakt vast, de andere losser. Dit kan een dikkere of dunner Lees meer e naald goedmaken. Een proeflapje (voor beginners)is hiervoor een kleine moeite en kost minder tijd dan een heel pand uithalen.